BOEREN GOUDSE OPLEGKAAS

Boeren Goudse Oplegkaas (BGO)  is een unieke kaas. Gemaakt op ambachtelijke wijze door kaasmakers die vaak generatielang op de boerderij kaasmaken. De rauwmelkse Boeren Goudse Oplegkaas is uniek omdat deze kaas van meer dan twintig kilo wel tot vier jaar kan rijpen. De tijd zorgt voor het ontstaan van een onvergelijkbare, volle en complexe smaak.

Ark van de Smaak – Slow Food Presidium

Deze bijzondere kaas wordt nog maar op een paar boerderijen in het Groene Hart gemaakt. Slow Food werkt aan het behoud van de traditie van boerenkaas maken. Een eeuwenoud ambachtelijk product met een onvergetelijke smaak blijft dan bewaard voor ons en onze kinderen.
Vandaar dat Slow Food Foundation for Biodiversity deze kaas heeft opgenomen in de Ark van de Smaak, een lijst van bijna verdwenen traditionele ambachtelijke producten.

 

Het laatste nieuws

Joris Bijdendijk trots op de Boeren Goudse Oplegkaas!

Joris Bijdendijk, chef van restaurant RIJKS bij het Rijksmuseum in Amsterdam heeft onlangs een bijzonder kookboek gepubliceerd: BIJDENDIJK. Een keuken voor de Lage Landen. Nou ja, kookboek… er staan mooie recepten in, maar meer nog prachtige verhalen. Over zijn jeugd en … Lees verder

Ondertekening “Boerenkaas maken” als immaterieel erfgoed  

“Boerenkaas maken” is dit jaar als traditie geplaatst op de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Tijdens een feestelijk bijeenkomst op dinsdag 26 september om 18.45 uur zal de officiële ondertekening en uitreiking van het certificaat plaatsvinden tijdens de Foodspecialiteitenbeurs in Houten. Boerenkaas … Lees verder

Affineur Remijn wint noviteitenprijs

Op 26 en 27 september vond de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten plaats. Deze beurs is hét business-event voor ondernemers op het gebied van kaas, noten, delicatessen, wijnen en alle andere foodspecialiteiten in de ruimste zin des woords. Ruim 5600 bezoekers, waaronder … Lees verder