BOEREN GOUDSE OPLEGKAAS

Boeren Goudse Oplegkaas (BGO)  is een unieke kaas. Gemaakt op ambachtelijke wijze door kaasmakers die vaak generatielang op de boerderij kaasmaken. De rauwmelkse Boeren Goudse Oplegkaas is uniek omdat deze kaas van meer dan twintig kilo wel tot vier jaar kan rijpen. De tijd zorgt voor het ontstaan van een onvergelijkbare, volle en complexe smaak.

Ark van de Smaak – Slow Food Presidium

Deze bijzondere kaas wordt nog maar op een paar boerderijen in het Groene Hart gemaakt. Slow Food werkt aan het behoud van de traditie van boerenkaas maken. Een eeuwenoud ambachtelijk product met een onvergetelijke smaak blijft dan bewaard voor ons en onze kinderen.
Vandaar dat Slow Food Foundation for Biodiversity deze kaas heeft opgenomen in de Ark van de Smaak, een lijst van bijna verdwenen traditionele ambachtelijke producten.

 

Het laatste nieuws

Affineur Remijn wint noviteitenprijs

Op 26 en 27 september vond de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten plaats. Deze beurs is hét business-event voor ondernemers op het gebied van kaas, noten, delicatessen, wijnen en alle andere foodspecialiteiten in de ruimste zin des woords. Ruim 5600 bezoekers, waaronder … Lees verder

BGO volop aanwezig bij Chefs(R)evolution

Voor de derde keer vond Chefs(R)evolution plaats, hét Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival. Dit jaar op zondag 18 en maandag  19 september en wederom in en rondom De Librije en Theater De Spiegel te Zwolle. Dit culinaire spektakel wordt georganiseerd door Jonnie en Thérèse … Lees verder

Marije van der Poel in Landleven

Een heel leuk artikel stond in het mooie tijdschrift LANDLEVEN! Marije vertelt over het werk op de boerderij en hoe haar heerlijke kazen worden gemaakt. Maar het ‘geheim van de smid’ geeft ze niet. Ga maar lekker zelf proeven hoe … Lees verder