Cheese 2015 in Bra, Italië

CHEESE is een tweejaarlijks terugkerend festival dat georganiseerd wordt door Slow Food. Het vindt plaats in Bra, Piëmonte, Italië. Het anders zo rustige stadje wordt gedurende vier dagen omgetoverd tot een stijlvolle kaasmarkt waar deelnemers uit de hele wereld vertegenwoordigd zijn. Boeren Goudse Oplegkaas was erbij! Een foto-impressie:

IMG_4078

Linksboven: Valentina Bassanese (Slow Food Italië), Pieter Merkus (De Lindenhoff), Anne-Wies van Oosten (presidiumcoördinator BGO) en Kim Merkus (partner van Pieter) zijn er klaar voor!

Rechtsboven: Kees Captein (zoon van kaasmaakster Magdalène), Peter Merkus, Femke Wijsman (partner van Kees), Anne-Wies van Oosten en Laura Ceci (onze tolk via Slow Food).

Linksonder: Anne-Wies met kaaskoningin Betty Koster van L’Amuse, die met een eigen stand de boerenkazen van Nederland promoot.

Rechtsonder: Femke en Anne-Wies leggen uit aan de voornamelijk Italiaanse bezoekers: ‘Latte crudo de mucca, formaggio straveccio, due anni, artisanale’!IMG_4134

Linksboven: Irene en Jan Dirk van de Voort van Remekerkaas (1e en 3e van links) en René en Latif van Bourgondisch Lifestyle (2e en 4e van rechts) brengen ook een bezoek aan onze stand. Rechts Anne-Wies (BGO)

Rechtsboven: Femke Wijsman kan goed verkopen! Met een stralende lach weet zij veel klanten te trekken.

Linksonder: Wim van Deventer (partner van Anne-Wies) lokt met stukjes kaas en boeiende verhalen de klanten naar onze stand.

Rechtsonder: Kim wil graag ook eens zo’n kanjer opensnijden. Pieter help haar een beetje op weg terwijl Margarita Montserrat (gouden hulp voor de Boeren Goudse Oplegkaas) weer een stuk kaas verkoopt.

IMG_4250

Linksboven: de laatste dag. Bra wordt langzaam wakker. Maar de stand van Boeren Goudse Oplegkaas is alweer open en op orde.

Rechtsboven: Slow Food Italië organiseerde een speciale ochtend voor de presidiumcoördinatoren. Daar werd uitleg gegeven over de manier waar Slow Food wereldwijd de verschillende presidia in beeld gaat brengen en de reden waarom. Anne-Wies was daar vanuit Nederland bij aanwezig.

Linksonder: ‘meester’ Wim leert de klasjes met kinderen die traditioneel op de maandag de beurs bezoeken over onze Nederlandse Gouda kaas. Dat die wel heel bijzonder is!

Rechtsonder: maandagmiddag 15 uur: uitverkocht! Geen kruimel meer over: 12 kazen in vier dagen tijd. Was top! Tot slot nog wat foto’s. Tot over twee jaar!

IMG_4016

IMG_4207

IMG_4053