Nieuw: Boekje met Zoeterwoudse Boerenkaasmakers o.a. met Familie Captein

Zoeterwoudse boerenkaasmakers

Zoeterwoude is met negen zelfkazende bedrijven binnen de gemeentegrenzen nummer één in Nederland. Persoonlijke verhalen van de mensen op de boerderijen waar de kaas wordt bereid, staan centraal in een nieuw boekje ‘De Zoeterwoudse boerenkaasmakers’.


Na de Tweede Wereldoorlog telde Zoeterwoude nog rond zestig boerderijen waar boerenkaas werd gemaakt. De afgelopen tien jaar is ruim een kwart van de kaasmakers er mee gestopt. De auteurs willen met het boekje helder maken dat alle plaatselijke boeren als dragers van het open landschap en in het bijzonder de Zoeterwoudse boerenkaasmakers het dorp en de regio aantrekkelijk houden voor wandelaars, fietsers en alle overige recreanten. Ze zijn een ‘uithangbord’ voor de gemeente en vormen een beroepsgroep om trots op te zijn.

Boerenkaas staat voor een traditie die niet verloren mag gaan, zo valt te lezen in het boekje dat mede mogelijk is gemaakt door de financiële bijdragen van het Rabobank Rijnstreek Fonds en de gemeente Zoeterwoude.

Zie voor inhoud overzicht gemaakt Slow Food Groene Hart 637_130428_de_zoeterwoudse_boerenkaasmakers (1)

Het boekje is een initiatief van Jack Luiten, dat hij samen met plaatsgenoot Maarten Balyon (grafisch ontwerp) en auteur Frits Hoorweg uit Den Haag heeft uitgewerkt. Het is te koop op alle negen bedrijven in Zoeterwoude waar boerenkaas wordt gemaakt en kost € 10,00.