1e prijs Marije en Hugo van der Poel Cum Laude Beste Goudse Boerenkaas 2014

Op de jaarlijkse smaakwedstrijd voor zelfzuivelende boeren: Cum Laude heeft  presidium Boeren Goudse Oplegkaasproducent Marije en Hugo van der Poel van Hoeve Waterrijk uit Rijpwetering voor de eerste maal de 1e prijs van de Cum Laude ‘beste Goudse boerenkaas ‘ in de wacht gesleept. De einduitslag vond plaats op 3 april in Fort Wierickerschans in Bodegraven.

De Cum Laude verkiezing van de allerlekkerste Boerenkaas en andere kaas/ zuivel van de boerderij is het jaarlijkse hoogtepunt in de boerderijzuivelbranche. Boerderijzuivel – inclusief kaas – is de passie van elke zelfkazende / zelfzuivelende boer(-in). Nadat alle deelnemende kaas technisch beoordeeld is door professionele kaaskeurmeesters, worden de kazen die de technische keuring glansrijk hebben doorstaan door een team van professionele smaakdeskundigen in een proeverij beoordeeld  op geur en smaak.  Tijdens de bekendmaking van de winnaars is de spanning onder de aanwezige boeren te snijden; voor hen voelt winnen als het behalen van olympisch goud.

Zie foto verslag op
https://www.facebook.com/pages/Boeren-Goudse-Oplegkaas/623287521091349?fref=ts

en

http://www.boerderijzuivel.nl/nieuws/hoeve-waterrijk-winnaar-gouden-kaasplak/