Veelvuldig gelauwerde kaas

 

Klik hier voor de Oorkondelijst van Boeren Goudse Oplegkaas

Klik hier voor de Aanbevelingen van Slow Food Professionals, Chefs Alliantie en anderen

Klik hier voor Uitgeverij zoals boeken en wetenschap, waarin aandacht voor BGO

 

Geniet op elk moment van de dag

  • bij het ontbijt, in geschaafde plakjes;
  • tijdens een gezonde lunch, met brood;
  • als vieruurtje, voor de lekkere trek;
  • aan het eind van de dag, als tapasborrelhap;
  • tijdens het diner, verwerkt in allerlei gerechten;
  • na een diner, op een gevarieerde kaasplank;
  • bij elke gelegenheid, met een glas goede wijn.

Het begint bij het aansnijden

Door de kaasbereiding met rauwe zomermelk en natuurlijk stremsel en zuursel, en de geconditioneerde rijping, geurt de Boeren Goudse Oplegkaas bij het aansnijden complex en intens naar de tonen van noten, die zo kenmerkend zijn voor de rijke flora aan rijpingsbacteriën. Op het snijvlak zijn dan ook de kleine eiwitkristallen goed zichtbaar.

Beleef de complexiteit

Bij het proeven van Boeren Goudse Oplegkaas valt op: een prettige, smeuïge gewaarwording met een lichte botergeur, een lichte smaak van walnoten en hazelnoten en een hartige beet door de eiwitkristallen, maar qua zoutgehalte opmerkelijk mild, omdat door de grasgebonden romigheid relatief weinig zout is opgenomen via het pekelbad.

Laat de kaas smelten in uw mond

Door de Boeren Goudse Oplegkaas warm te laten worden in uw mond en stevig te kauwen komt zijn volledige waaier aan complexiteit, smaak en geur tot leven, zodat de stevige en smedige kaasmassa geleidelijk in uw keel kan verdwijnen en u het volledige aromatische palet van kwaliteiten intens kunt beleven. De smaakbeleving is altijd bijzonder:

Plezier, fris, kruidig, gedroogde vruchten, hazelnoot, verleiding, zoetachtig, blijvende intensiteit, geur van boter, hartig en zoetig, delicaat, zacht aroma, smelt zacht in de mond, zachtheid, perfect in balans.’