Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Familie Captein

Kaasboerderij Captein

Aan de rand van het Groene Hart in de Grote Polder van Zoeterwoude ligt in de landelijke Weipoort de Kaasboerderij van de familie Captein. Op dit mooie familiebedrijf wordt al generaties lang onze boerenkaas gemaakt, volgens eeuwenoude tradities op ambachtelijke wijze. Door de unieke bereiding heeft onze boerenkaas zijn eigen smaak en karakter.

capt_01

De boerderij

Onze familie runt al generaties lang een boerderij in de Zoeterwoudse Weipoort. Wanneer u in de zomer door de Weipoort rijdt, ziet u onze koeien tevreden grazen en herkauwen in de groene weilanden rondom de boerderij in de Grote Polder.

capt_02

De dieren

Rond de boerderij in Zoeterwoude grazen zo’n 170 koeien. Het zijn met name roodbonte Holsteiners. Ze geven minder melk dan zwartbonte Holsteiners maar de melk is rijker aan eiwit en vet. Voor boer Frank Captein is elk dier uniek. Enthousiast vertelt Frank je de naam en familiehistorie van elk dier.

capt_03

Biodiversiteit

In het voorjaar gaan vrijwilligers van natuurorganisaties op zoek naar de nesten van de weidevogels. Daar maait Frank dan omheen zodat de vogels in alle rust hun eieren kunnen uitbroeden.

tijd
1,5

Jaar gerijpt

temp
40

Lage temperatuur

gras
100

Natuurlijke ingrediënten

Onze keurmerken

Kaasboederij Captein

Ook smullen van onze Boeren Goudse Oplegkaas?
Kom eens langs op de boerderij!