Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Familie Van der Poel

Hoeve Waterrijk

Hugo en Marije van der Poel wonen op een van de mooiste plekjes van het land. Hun boerderij, Hoeve Waterrijk, ligt namelijk op een eiland aan de rand van de Kagerplassen in Zuid-Holland. Op dit mooie familiebedrijf wordt al generaties lang onze boerenkaas gemaakt, volgens eeuwenoude tradities op ambachtelijke wijze. Door de unieke bereiding heeft onze boerenkaas zijn eigen smaak èn karakter.

poel_01

De boerderij

Wil je naar Hoeve Waterrijk? Dan neem je de roeiboot. Want enkel met de boot kun je deze op een eiland gelegen boerderij bereiken. Juist dat was de reden dat de grootouders van Hugo in 1932 kaas zijn gaan maken. Want met tien liter melk maak je een kilo kaas en die vaar je een stuk eenvoudiger naar de overkant.

poel_02

De dieren

Op het eiland grazen zo’n 150 koeien dag en nacht in de groene weilanden. Het zijn rode en zwarte Holsteiners met wat Montbéliarde en Blaarkop bloed.
Deze koeien weten wel raad met vers gras en passen optimaal bij deze unieke omgeving.

poel_03

Biodiversiteit

Hugo en Marije werken samen met de natuur. De slootkanten van het eiland worden niet gemaaid om zo de unieke biodiversiteit en vogels de ruimte te geven. Ook op het land krijgen de vogels de ruimte door het maaien in mozaïekbeheer. Daardoor kunnen de kwetsbare pullen schuilen in het hoge gras.

tijd
1,5

Jaar gerijpt

temp
40

Lage temperatuur

gras
100

Natuurlijke ingrediënten

Onze keurmerken

Hoeve Waterrijk

Ook smullen van onze Boeren Goudse Oplegkaas?
Kom eens langs op de boerderij!