Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

BGO bij De Smaak van Morgen

BGO bij De Smaak van Morgen

Op zondag 4 juli waren wij aanwezig bij De Smaak van Morgen, georganiseerd door De Groene Afslag i.s.m. Slow Food Nederland.

Deze authentieke en biologische streekmarkt stond in het teken van de presentatie van het boek Ark van de Smaak. Uiteraard was er natuurlijk ook veel belangstelling voor de culinaire erfgoed producten van de Ark van Smaak zelf.

De meeste aanwezigen lieten zich verrassen door de smaken van morgen met een knipoog naar het verleden. Er was veel belangstelling voor het verhaal achter de kaas. De familie Captein, éen van de twee producenten die nog de authentieke Boeren Goudse Oplegkaas maken had een Boeren Goudse Oplegkaas meegenomen van 2014, 7 jaar oud. Met kaas is het zoals met goede wijn. Na 7 jaar is deze kaas nog steeds geweldig goed op smaak.

Daarnaast was er de mogelijkheid verschillende Slow Food kazen te proeven in combinatie met eau de vie. De proverij werd georganiseerd in samenwerking met het Genootschap van streekstrokers. De Boeren Goudse Oplegkaas werd gematched met de appl’eau van onze eigen Elstar appels, 14 maanden gerijpt in eikenhouten vaten. Een verrassend combinatie.