Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Tasting to Extinction

Tasting to Extinction

Op donderdag 24 november organiseerde Slow Food Nederland een gesprek met Dan Saladino, BBC journalist in de Balie in Amsterdam: “Eating to extinction’. Voorafgaand aan dit gesprek organiseerde de Ark van Smaak commissie van Slow Food NL een proeverij van bedreigd Nederlands culinair erfgoed. Ook De Boeren Goudse Oplegkaas stond op het menu; truffels met Boeren Goudse Oplegkaas, specialiteit van chefkok Jeroen van Nijnatten.
De Nederlandse Ark van de Smaak is het project van Slow Food Nederland gericht op voedseldiversiteit. Vrijwilligers zetten zich in aan het terughalen, beschermen en promoten van vergeten en verloren voedselproducten in Nederland. Dit project is onderdeel van wereldwijde Ark of Taste project. In het project worden de bedreigde voedselproducten, producenten, tradities, gerechten en ingrediënten in een catalogus vastgelegd. Het is een pleidooi voor smaak, traditie, vakmanschap, terroir en vooral biodiversiteit op ons bord. Dit project heeft Dan Saladino geïnspireerd om Eating to Extinction te schrijven.