Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Vacature bestuurslid Stichting Boeren Goudse Oplegkaas

Vacature bestuurslid Stichting Boeren Goudse Oplegkaas

Maart 2023

Wil jij je inzetten voor een traditievolle, eerlijke en bijzondere Nederlandse kaas? Doe je graag bestuurservaring op in een samenwerkingsverband tussen kaasmakers, affineurs en het bestuur van de Stichting Boeren Goudse oplegkaas? Ben je voor een beter en eerlijk voedselsysteem en al lid van Slow Food Nederland of overweeg je lid te worden? Kun je bovendien goed communiceren, en vind je het leuk je in te zetten om de Boeren Goudse Oplegkaas meer bekendheid te geven in Nederland? Dan verwelkomen we jou graag als nieuw bestuurslid van de stichting Boeren Goudse Oplegkaas (BGO).

Over ons

Wist je dat er nog maar 50-60 echte boerenkaasmakers in Nederland zijn die rauwmelkse kaas maken van eigen koeien die de hele zomer in de wei grazen. Slechts twee boeren kaasmakers in het Groene Hart maken nog Boeren Goudse Oplegkaas, met gebruik van houten vaten en linnen doek. Omdat de kaas minimaal 1,5 jaar wordt opgelegd is hij bovendien ongekend smeuïg en uniek van smaak. Deze Boeren Goudse Oplegkaas is bovendien opgenomen in de Ark van Smaak, het culinaire erfgoed register van Slow Food Nederland.

Functieomschrijving 

We zijn op zoek naar een bestuurslid die zich breed in wil zetten binnen het huidige bestuur. Dat varieert van een interactieve storyteller die het verhaal van de Boeren Goudse Oplegkaas verder wil inkleuren tot het vastleggen van besluiten uit vergaderingen. Heb je daarnaast ook gevoel voor social media en weet je deze ook in te zetten om de juiste doelgroep te bereiken dan zou dat een grote aanwinst voor ons bestuur betekenen. Ben je hands-on en kun je goed samenwerken dan is deze functie geknipt voor jou.

Wat brengt het jou?

Wat wij bieden is een inspirerende vrijwilligersfunctie waar we samen met onze kaasmakers (de familie Captein uit Zoeterwoude, de familie Van der Poel uit Rijpwetering) ons inzetten voor het behoud van de Boeren Goudse Oplegkaas. We nemen de tijd voor ieders eigen inbreng en horen graag waar jij je voor wilt inzetten en de meeste energie van krijgt. Alle bestuursleden ontvangen een vrijwilligers vergoeding.

Tijdsinvestering

Per jaar hebben we vier bestuursvergaderingen en twee vergaderingen met de Raad van Advies waar beide boeren in vertegenwoordigd zijn. Daarnaast hebben bestuursleden, afhankelijk van hun portefeuille, soms een overleg met de boeren, bezoeken ze een beurs of nemen ze deel aan een bijeenkomst. Inschatting is dat het om een tijdsinvestering van maximaal een halve dag per maand vraagt.

Wil je reageren of liever eerst kennismaken stuur dan een mailtje aan: contact@boerengoudseoplegkaas.nl

We nemen snel contact met je op!

Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze website: www.boerengoudseoplegkaas.nl