Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Vier de oktober boerenkaasmaand met de Boeren Goudse Oplegkaas

Vier de oktober boerenkaasmaand met de Boeren Goudse Oplegkaas

Proef deze smakelijke combinatie!
Koop een stuk Boeren Goudse Oplegkaas en
ontvang gratis ambachtelijk gemaakte bramengelei

Het is weer boerenkaasmaand! De naam zegt het al: de gehele maand oktober staat in het teken van ambachtelijk gemaakte boerenkaas van de boerderij. Ter gelegenheid van deze smakelijke maand heeft Stichting Boeren Goudse Oplegkaas een speciale actie: bij aankoop van een stuk Boeren Goudse Oplegkaas ontvangen consumenten een bramengelei cadeau!

Een stuk kaas en bramengelei: een smakelijke combinatie
Wie kennis wil maken met de rijke smaak van Boeren Goudse Oplegkaas – die zelfs na vier jaar rijpen nog smelt op de tong – ontvangt deze maand bij aankoop van een stuk Boeren Goudse Oplegkaas een bramengelei cadeau, ambachtelijk bereid door Fruitboerderij Vink. De krachtige smaak van de Boeren Goudse Oplegkaas komt dankzij de bramengelei extra tot zijn recht. Het spreekt voor zich dat de boerenkaas ook zonder dip erg smaakvol is.

Over Boeren Goudse Oplegkaas
Boeren Goudse Oplegkaas is een imposante rauwmelkse kaas – op ambachtelijke wijze gemaakt – door twee gepassioneerde boerenfamilies uit het Groene hart: Familie Captein uit Zoeterwoude en Familie Van der Poel uit Rijpwetering. Met de zomermelk van hun koeien maken zij als enigen in Nederland Boeren Goudse Oplegkaas op eigen erf, met aandacht voor weidevogels, dierenwelzijn en biodiversiteit.

Dankzij de aandacht en passie van familie Captein en familie Van der Poel voor het maken van ambachtelijke Boeren Goudse Oplegkaas smaakt de kaas zeer uniek. Daarnaast spelen onderstaande elementen een essentiële rol in het productieproces.

Boeren
Gemaakt van rauwe melk afkomstig van eigen koeien die de hele zomer dag en nacht in de wei grazen.

Goudse
Herkenbaar aan zijn karakteristieke vorm, een geel wiel dat met zijn riante gewicht van wel 20 kilo geschikt is om lang te laten rijpen.

Oplegkaas
Gemaakt om op de planken te laten liggen! Minimaal 1,5 jaar gerijpt om zo zijn rijke, volle smaak te ontwikkelen. Door het gebruik van houten vaten met daarin linnen doeken is de kaas ongekend smeuïg.

Dat Boeren Goudse Oplegkaas een uniek product is moge duidelijk zijn. De kaas is dan ook opgenomen in de Ark van de Smaak: een internationale catalogus van kleinschalige kwaliteitsproducten die horen bij een specifieke cultuur, historie of traditie van een streek of land. De Ark van de Smaak is een project van Slow Food met als doel biodiversiteit te behouden en te herstellen.

Alle productspecifieke informatie is vanaf nu te vinden op de nieuwe website: www.boerengoudseoplegkaas.nl.


Over de actie

Wilt u meer weten over de actie van Stichting Boeren Goudse Oplegkaas in combinatie met bramengelei? Kijk op www.blokkaas.nl (Kaashandel Arie Blok) of kijk op www.kaashandelremijn.nl (Kaashandel Remijn).

Over Stichting Boeren Goudse Oplegkaas
Wilt u meer weten over Stichting Boeren Goudse Oplegkaas? Kijk op www.boerengoudseoplegkaas.nl of mail naar Miriam Offermans (Voorzitter Stichting Boeren Goudse Oplegkaas) via contact@boerengoudseoplegkaas

Over Kaasboerderij Captein – Familie Captein
Meer informatie op www.kaasboerderijcaptein.nl.

Over Hoeve Waterrijk – Familie van der Poel
Meer informatie op www.hoevewaterrijk.nl.